Новото издание на Скаут лигата по волейбол на България ще стартира със специално откриване. В надпреварата участие ще вземат момичета, родени 2004/2005 година и момчета, родени 2003/2004 година.

Официалната церемония на уникалния проект на БФВолейбол ще се състои в петък, 25 ноември, от 14:00 ч в столичната зала "Христо Ботев", а водещ на събитието ще бъде бровзовият медалист от Световното първенство през 2006 година Евгени Иванов - Пушката. Очаква се да присъстват много гости, сред които бивши и настоящи волейболни национали, както и други популярни личности.

Окриването в зала "Христо Ботев" ще даде тон на шест турнира при момичетата, които ще започнат едновременно в 15:00 ч, в шест различни региона на България в петъчния ден. В надпреварите ще се включат общо 36 отбора от цялата страна, като мачовете ще продължат три дни.

Резултати Скаут лига момичета

Резултати Скаут лига момичета

Всички срещи от предколедния турнир за момичета в София

Скаут лигата е грандиозен и уникален проект на Българска федерация по волейбол, който се реализира съвместно с корпорация "Развитие". В новия си формат Скаут лигата няма аналог в Европа. Близо 1200 деца от цяла България се включват в програмата - 36 отбора за момчета и 36 за момичета, като това прави програмата единствена по своята мащабност на Стария континент.

Момчетата се включват в проекта следващата седмица, като първите турнири за тях ще бъдат на 2-4 декември в цялата страна. Отборите от София отново ще мерят сили в столичната зала "Христо Ботев".