Малките волейболистки на Волейболна академия "Стойчев - Казийски" записаха убедителна победа в първия ден на второто издание на турнира "Скаут лига".

Децата от академията на бившия волейболен селекционер и лидера на "лъвовете", се наложиха над Левски с 2:0 (25:17, 25:11).

Това бе и първа среща от надпрварата за момичета, родени 2004/2005 година. Срещата приключи много бързо, а състезателките от "Стойчев-Казийски" тотално доминираха на игрището в столичната зала "Христо Ботев". 

Класиране Скаут лига момичета

Класиране Скаут лига момичета

Вижте кой на кое място еУтре победителите срещат Звезди 94. Началният час на срещата е 9:30 часа. Левски пък се изправя срещу ЦСКА в дербито на деня. Двубоят ще започне не преди 11:30 часа. 
Припомняме, че срещите се провеждат в 2 от 3 гейма. Първите се играят до 25 точки, а третият - до 15. Не се допуска използването на либеро.

За победа се дава една точка, а за служебна загуба се отнема един пункт.

Славия с геройски обрат в "Скаут лигата"

Славия с геройски обрат в "Скаут лигата"

"Белите" надвиха Звезди 94

При окончателното оформяне на крайното класиране се следят показателите спечелени точки, коефициент от спечелени спрямо загубени геймове, коефициент от спечелени спрямо загубени точки. Преките двубои са последният определящ показател.

ТОПСПОРТ припомня, че днес бе даден официален старт на второто издание на "Скаут лигата". Уникалният по рода си проект събира деца от различни отбори, обединени от една мечта - да оставят следа в българския волейбол. Официалният старт на надпреварата бе даден в зала "Христо Ботев" в София от министъра на младежта и спорта - Красен Кралев, легендите - Антонина Зетова, Иван Сеферинов, както и националите Теодор Тодоров и Георги Братоев. Водещ на събитието бе бившият национал Евгени Иванов-Пушката.

"Скаут лигата" се организира съвместно от Българската федерация волейболи Корпорация "Развитие", а ТОПСПОРТ е сред основните медийни партньори.

Министър Кралев: Благодарение на проекти като Скаут лигата, можем да бъдем спокойни за бъдещето на българския волейбол

Министър Кралев: Благодарение на проекти като Скаут лигата, можем да бъдем спокойни за бъдещето на българския волейбол

"Корпорация "Развитие" е чудесен пример за това как частните компании могат успешно да инвестират в спорта"