Нападателят на Септември (София) Валери Божинов даде интервю за колегите от dsport. Той призна, че има желанието двубоя между неговия отбор и Левски за Купата на България да се изиграе на стадион "Георги Аспарухов", като той очаква срещата да бъде постена от 15-20 000 души.

"От шест месеца не съм играл мач и от шест месеца не съм бил на "Герена". Вчера отидох и видях нещо уникално, перфектно, феноменално. Искам да благодаря на г-н Чандъров, г-н Матич, на момчетата. След шест месеца пауза се почувствах щастлив, радостен. Около мен има само млади момчета, тичат, борят се, играят футбол. Септември има добър отбор с добри млади футболисти и добър треньор. Трябва ни малко търпение и нещата ще се получат. Важно е младите футболисти да растат и да имат самочувствие. Даж Боже да направят трансфер в чужбина. Винаги имам цели пред себе си и винаги съм си поставял, където и да съм бил. Трябва всеки мач да надграждаме. Надявам се ръководството да остави г-н Матич да работи, както Левски прави с г-н Стоилов", сподели той.

Валери Божинов помогна за успеха на Септември (София) над дубъла на ФК ЦСКА 1948

Валери Божинов помогна за успеха на Септември (София) над дубъла на ФК ЦСКА 1948

Появата на 36-годишния нападател беше през второто полувреме

"Поклон пред публиката на Левски, пред "синя" България. Момчетата спечелиха заслужено, браво на тях, поздравления за клуба, но най-вече поздравления за публиката. Това, което да направиха с шествието, от началото до края на мача просто го спечели преди да е започнал. Феновете на Левски показаха, че са номер едно в България. Казах на г-н Чандъров, че искам да играем с Левски на "Герена" за Купата. Желанието ми е да играем пред много публика. Аз съм сигурен, че ако Левски победи ЦСКА 1948, ще има 20 000 човека на мача с нас. Със сигурност, когато съм свободен ще ходя да гледам мачовете. Благодаря на клуба за картите, които ни предоставиха. С треньора и помощник-треньора разузнахме противника. Ще стане празник. За мен е важно да играем на "Герена". Това е важно за младите момчета да играят пред такава публика. Надявам се да убедя г-н Чандъров да играем там. Ако ми се даде шанс да играя, ще дам всичко от себе си, аз съм професионалист. Искам да стане един празник на този велик стадион. Няма човек, който да не иска да играе пред тази велика публика", каза още Божинов.