Треньорът на Септември (София) - Светослав Петров заяви пред колегите от "dsport", че ще разчита на 15-годишен футболист за мача срещу Лудогорец. Столичани пътуват за Разград в събота. Именно там те проведат последната си тренировка преди двубоя, който е в неделя от 17:30 часа.

Какви са ви очакванията за гостуването на шампиона Лудогорец в Разград?

Какви да са ми очакванията? Да направим хубав мач и да видим къде ни е мястото. Надявам се да е празник, защото играем срещу водещ отбор в България. Ще може да разберем къде ни е "мястото под слънцето". Това е добра възможност за нашите млади футболисти да се покажат на какво ниво са.

Гледахте ли мача им от Лига Европа срещу Бетис и може ли с нещо да ви изненадат?

Това е Лудогорец, който има класа в 23-ма - 24-ма футболисти и то много голяма класа, което видях, наблюдавайки двубоя им срещу Бетис. Имат най-класните чужденци и играят винаги за победа. Ще ни е много трудно, но ще се опитаме да затвърдим добрите впечатления от нашата игра в последните ни два мача.

Имате ли проблеми с футболисти, които няма да могат да вземат участие?

Със сигурност няма да мога да разчитам на трайно контузените - Мирза Делимеджич, Пешов и Мартин Стоянов, който има скъсан мускул от мача с Левски. Останалите са на линия, но е факт, че няма да мога да заведа в Разград група от 18 футболисти.

Как са момчетата, след като ги похвалихте за убедителната им игра им, а и добрият резултат в Благоевград?

През седмицата имаше момент на отпускане, което мен лично ме притеснява. Като направим добър мач и след това залитаме в другата крайност. Ние българите сме хора на крайностите и не ми хареса как тренирахме през седмицата след успеха в Благоевград. Надявам се в Разград момчетата да излязат концентрирани и да покажат това, което умеят. Ако постигнем и добър резултат, ще съм отново доволен от тях.

Ще продължите ли да следвате философията на Септември за налагане на млади футболисти, дори и в такова тежко гостуване като това в Разград?

Да, и аз ще следвам философията наложена от собственика, да изграждаме млади футболисти, които да се развиват и да преминават в по-големи отбори. Ние нямаме и голям избор. За това налагаме млади и собствени кадри. Групата ни ще бъде от 17 футболисти, като в нея ще попадне и дебютант - 15-годишният Михаил Полендаков, който е роден 2007 година и играе на позициите централен защитник и дефанзивен халф. Направилият дебют срещу Пирин Валентин Спасов няма да го взема, защото отборът, в който играе, в неговата възраст има важни мачове. Сами преценете дали е млад отборът на Септември, като ви кажа, че в него има двама родени 2000 година, има и момчетата, които са родени 2004 и 2005 година, споменавах ви за родения 2007 година, стигаме до там, че роден през 1998 година е в групата на "възрастните". Надявам се Септември да продължи доброто представяне и това ще искам от футболистите ми в мача срещу шампиона на България.

Мартин Петков: Престоят ми в Левски и Славия не бе изпълнен с много голове

Мартин Петков: Престоят ми в Левски и Славия не бе изпълнен с много голове

"Има промяна, откакто дойде новият треньор"