Старши треньорът на Септември Светослав Петров направи анализ на отбора след контролата с Нефтчи, загубена от състава му с 1:3.

"Психология. На нас това ни е много сериозен проблем. Когато допуснем гол или два, няма какво да губим и започваме да играем. Ако отбележим първи, тогава ни идва самочувствието и увереността. Работим постоянно по този компонент, защото мач се печели и губи в първата и последната минути. Не трябва да отстъпваме и навеждаме главите. Но млади момчета са, имат път пред тях. Надявам се възможно най-бързо да променим това мислене.

Трябват им изключително много неща. Самите те трябва да оценят и да осъзнаят шанса, който имат, че на тези години им се предоставя възможността да играят в най-високото ниво на българския футбол и ако са достатъчно умни, ще си грабнат шанса, ако ли не - по мое време имаше една поговорка "роди се талант, умря надежда". Така че да се надяваме, че доста от тях ще осъзнаят възможността.

Тим от Узбекистан вкара три гола на Септември

Тим от Узбекистан вкара три гола на Септември

Младоците на Светльо Петров загубиха от Нефтчи Фаргона

Ще се опитаме да останем в групата. Ще направим всичко възможно. Няма да бъде леко, ясно е. Другите отбори стягат сериозна селекция, организация. Надявам се, че няма да има контузени, да разполагам с всички играчи в мачовете и да успеем да се преборим. Ще е тежко, но ще се опитаме", заяви треньорът на Септември.