Треньорът на Септември (София) Светослав Петров говори пред медиите преди началото на зимната подготовка на отбора.

"Нашите цели са ясни на всички. Основната ни цел е да продължим да играе футбол, който да радва окото, както и да съхраним мястото си в efbet Лига. Четирима нови имаме в състава, но и Симеон Александров и Митко Митков са млади. Така че се запазва идеята на Септември. Имаме доста момчета от школа и това е пътят за нашия клуб и ще продължим да си следваме целите.

Имаме доста млади футболисти и с мачовете се трупа постоянство, а то означава класа. Искаме да има развитие на младите футболисти и да няма амплитуди в представянията си. Щастлив съм от изходящите трансфери, които правим, тъй като момчетата отиват по-големи клубове. Това е добър атестат за нашата работа, както и за тази на ДЮШ на Септември.

Селекционният процес остава отворен, но на този етап не мога да говоря за конкретни имаме. Нито един треньор, не би се лишил от добри футболисти. Имаме нужда от още един халф, след като Красиян Колев напусна.

Имаме две контроли в България със Струмска Слава и Спортист Своге, а после имаме четири контроли в Турция. След завръщането ни в зависимост от датата на първия кръг ще изиграем още една контрола срещу Левски. Всичко зависи от деня на първия ни мач. Най-важното е всички футболисти да бъдат налични и здрави от първия до последния ден. Ако това е така, ще се подготвим добре и ще бъдем в необходимата кондиция и психическа устойчивост. Всички момчета са налични. Само Мартин Стойчев не е напълно възстановен", каза той.