Собственикът на Септември София - Румен Чандъров - заяви, че в този живот няма нищо фатално, освен смъртта и затова в клуба няма да правят драми, ако тимът не успее да се завърне в Първа лига. Дълго време столичани бяха начело, но допуснаха няколко грешни стъпки, особено в Драгалевци, които поставиха на карта промоцията за елита само година след изпадането оттам.

Днес Септември, който има вече само 2 точки аванс пред третия Марек, гостува на Монтана, който пък се бори за участие на бараж. Доскоро наставникът на столичани Николай Митов бе начело именно на тима от "Огоста". Така че за него визитата ще е с по-особен заряд.

"Очаквам победа в Монтана. Ако не задържим позицията си, значи нямаме нивото за Първа лига. Дали ще е фатално, ако не влезем?! Няма нищо такова. В този живот само смъртта е фатална. Ако момчетата не влязат в елита, значи не заслужават, какво да направя аз?! Все пак това е спорт, има и съперник срещу теб. Всеки се бори за нещо под слънцето. Не виждам нищо лошо и затова е толкова интересно. Да, логичното е да се върнем в елита, но то досега не се случи, така че явно не е толкова логично", коментира пред "Тема Спорт" бизнесменът.

Затова къде би домакинствал Септември София, ако спечели промоция за Първа лига, той направи интересно разкритие: "Ние ще си играем в Драгалевци. Ще си лицензираме стадиона. Ще сложим бързо ВАР, малко по-късно и осветлението и сме готови. Ще играем по светло, докато стане, ще ни слагат мачовете рано, както правиха с други отбори. Така че няма проблем в това отношение. За няколко месеца ще направим и осветлението. Но да клатим краката, преди да сме се качили на магарето, малко не е редно. Така че стъпка по стъпка и ако успеят момчетата, добре, ако не - значи нямат ниво".

За връщането на треньора Николай Митов, който за четвърти път в кариерата си пое Септември, Чандъров сподели: "Това беше стечение на обстоятелствата. Монтана го махнаха и ние го върнахме. Грешките, които са станали досега, са се случили. Нищо не може да направим. Времето не е върнал никого. Има два мача до края и каквото стане. Все още държим нещата в свои ръце, от нас си зависи. Бих се доверил на Митов и ако останем във Втора лига. Познавам го добре. Смел е. Ще налага младите, защото за мен това е най-важното".

Собственикът на столичани взе отношение и по темата с реформите във форматите на Първа и Втора лига. "Нещата винаги могат да се гледат в два аспекта. По принцип може би най-добре би било броят на отборите в елита да се намали, но, от друга страна - не е. Защото всичко ще се концентрира примерно само в София, Пловдив и Варна. Другите хора също искат да имат елитен футбол. Затова нека са си 16 тима в Първа лига. Може би новият формат на плейофите ще направи нещата по-интересни. Трябва моментът, в който да няма кой за какво да играе, да се минимализира. Що се касае до Втора лига, там при разделяне на две групи имаше опасност едната да е по-слаба, както и да ги разпределиш. И тогава ще има един привкус на неравнопоставеност. Иначе във влизането на дублиращи отбори няма нищо лошо. Така че на този етап няма нужда от излишни големи движения. Нека да има повече центрове да развиват футбола. Все пак за Втора лига имаше промени в баражите, което е още една опция за влизане, който иска. Защото нека не се лъжем, разликата между двете нива е голяма и игрово, и финансово.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето - да си го позволиш. При нас няма драма. Много се говори, че Септември е като асансьор. И какво от това. Нормално е да си асансьор, когато даваш повече шанс на млади български момчета. Какво, да давам шансове на емигранти?! Но големият парадокс е, че наистина чужденците излизат по-евтино от нашите футболисти и в края на краищата това и бизнес. Така че и тук никой няма право да се сърди. Аз знам кое е правилното и го правя вече толкова години, но пък, ако претенциите на българите са големи и няма качествени такива, значи и аз ще променя малко политиката".

Матурата обърка плановете на Септември

Матурата обърка плановете на Септември

Ники Митов се хвана за главата