Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че се чувства прекрасно физически и влиза отпочинал на "Ролан Гарос". Вече 14 последователни години той е част от турнира, като на тазгодишното си участие започна с убедителен успех над Александър Ковачевич.

"Първите кръгове винаги са трудни, винаги има нерви. Опитваш се да извлечеш максимума още с излизането си на корта. Искаш да се тестваш. През цялото време опитвах да държа съперника под напрежение. Просто исках ръката ми да усети играта", коментира Димитров.

"Условията бяха трудни. Физически се чувствах прекрасно - върху това работех последните 10 дни. Дойдох по-рано в Париж. За мен това е като втори дом, аз живеех тук (смее се). Интересно беше да играя в неделя, но ми хареса".

Димитров изрази мнение относно представянето си в седмиците преди Париж:

"Направих всичко възможно с оглед на обстоятелствата. След Маями аз бях уморен, няма какво да лъжа. Прибрах с у дома и ден по-късно вече бях на корта. За мен това бе най-трудната част. И дори да се чувствах добре, тялото ми казваше "не". Опитът ми помогна много, за да знам какво да направя".

"Имах тежки загуби. Срещу Руне имах мачбол, Тейлър Фриц игра добре срещу мен. Но в момента съм добре, тялото ми се чувства добре. Подготвих се възможно най-добре".

Първата ни ракета говори и за това как релаксира психически:

"Винаги има малка част от теб, която е свързана с тениса, дори и да правиш някакви неща извън корта, дори да се опитваш да се откъснеш изцяло. Опитвал съм, но миговете се връщат обратно към теб. Научих се как да се справям, но и да оценявам тези моменти, защото те няма да траят вечно".

"По-важно е как мислите ти ще отпочинат, как ще намериш вътрешен мир. Как ще се справиш с вътрешния си глас - както в добрите, така и в лошите моменти".

Григор сподели и за рутината по време на двуседмичните събития:

"На всеки турнир има играчи, които имат шансове, с каквито може би не сме свикнали. На двуседмичните събития е трудно - дори и да имаш почивен ден, трябва да продължиш да правиш всичко. Трябва да възстановяваш, трябва да загряваш. Никой не трябва да подценява тази част. Не знам младите дали разбират това, защото тялото им се чувства добре всеки ден, но нека почакат още малко време. В тениса трябва да се нагласяш, както и да имаш правилните хора около себе си".