Григор Димитров се класира за третия кръг на "Ролан Гарос". Българинът не срещна особени трудности срещу Андрей Мартин и го победи с 6:4, 7:6 (5), 6:1. 

Следващият съперник на хасковлията ще бъде Денис Шаповалов или Роберто Карбайес-Баена.

В първия сет играта бе равностойна, като двамата тенисисти се справяха отлично с началния си удар, с малки изключения.

Снимка 498703

Източник: GettyImages

Един от малкото недостатъци в представянето, по традиция, на Димитров - непредизвиканите грешки - бяха сведени до минимум от него. След края на първия сет статистиката показваше 13 такива в пасива на Гришо.

Българският ас демонстрира завидно самочувствие и спокойствие, като достигна до един пробив, оказал се обаче напълно достатъчен за него да поведе с 1-0 сета.

Втората част от сблъсъка също стартира подобно на откриващата - с добри сервис-геймове на всеки от двамата тенисисти и сведени до минимум рискове в играта на мрежата.

Димитров почти не прибягваше до този прийом, който иначе му носи много позитиви през годините.

Снимка 498702

Източник: GettyImages

Леко напрежение в играта на Григор се появи след третия гейм, спечелен на нула от съперника му. Продължителни разигравания почти нямаше, като и Димитров, и съперникът му избираха ударите от средна и дълга дистанция.

Стигна се до неприятна ситуация, като българинът допусна пробив, а след това Мартин взе подаването си, довеждайки резултата до 4:1 в своя полза. Тук бе и решителният момент в този сет за Григор, като той избра да се концентрира и успокои, а не да разходва напразно енергията си. Този му подход сработи добре, като Димитров изравни резултата до 4:4, а след това и до 5:5 гейма.

Тайбрекът трябваше да определи кой ще вземе превес в този етап от двубоя. В крайна сметка след като поведе с 2-1 точки, но позволи изравняване и леко напрежение, Григор затвори сета с чудесна комбинация и уверено излизане на мрежата, с което надделя с достатъчното за него 7-5.

Снимка 498701

Източник: GettyImages

В началото на третия сет Григор трябваше да защитава точка за пробив, но го направи доста добре и поведе с 1:0. Димитров бързо стигна до два брейк-бола и с прекрасен форхенд-ретур си осигури предимство в ключовото разиграване, което доведе и до грешка на Мартин за 2:0. Словакът спечели подаването си за 2:1. Следващите четири гейма обаче бяха за Гришо. Хасковлията беше господар на корта и спечели мача след 6:1. 

Григор Димитров след успеха срещу Грегоар Барер: Доста бавен корт, топките са тежки, проблеми с ракетите

Григор Димитров след успеха срещу Грегоар Барер: Доста бавен корт, топките са тежки, проблеми с ракетите

Българинът се оплака, че два дни не е могъл да тренира в Париж