РБ Лайпциг ще се придържа към философията си за купуване на млади и перспективни футболисти, а след това ще се опитва да ги продава на високи цени във водещите тимове в света.

Йошко Гвардиол е поредният пример за талантлив играч, който е трансфериран в някой от най-силните клубове в света. Хърватинът премина в Манчестър Сити за 90 милиона евро.

Гвардиол: Истинска чест е да играя за Манчестър Сити

Гвардиол: Истинска чест е да играя за Манчестър Сити

"Този трансфер е нещо много специално за мен"

"Йошко пристигна при нас като млад талант и успя да получи първи мачове в Шампионската лига, продължавайки да се развива. Не са много клубовете, които могат да предложат това, но в Лайпциг футболистите определено могат да разчитат точно на това. Сега Йошко се присъедини към един от най-силните отбори в света, след като показа изключително развитие при нас в последните два сезона", заяви спортният директор на "червените бикове" Макс Еберл пред клубния сайт.

Доминик Собослай преминава от Лайпциг в Ливърпул, докато Кристофър Нкунку беше трансфериран от клуба от Първа Бундеслига в Челси.

"Имах две страхотни години в Лайпциг с големи успехи. Създадох много приятели. Това време ми помогна да оформя и развия като човек и футболист", категоричен е Гвардиол.

Той беше част от състава на Хърватия, спечелил третото място на Мондиал 2022.

През последните два сезона Лайпциг триумфира с купата на Германия.