Пари Сен Жермен достигна 800 милиона евро приходи за миналата година, с което облекчи непропорционалните си дотогава разходи за трансфери и заплати и се вмести в изискванията на финансовия феърплей, съобщи "Ас".

Парижкият клуб, притежаван от Катар, в едно безпрецедентно лято, направи 12 трансфера и отново демонстрира икономически мускули в обсега на много малко отбори в европейския футбол, но този път без да нарушава законите на УЕФА, както беше потвърдено от L'Équipe.

Според френския вестник, ПСЖ е подписал споразумение миналото лято с Fair Play и Football Social Responsibility (FSR) за следващите три години с цел да не нарушава правилата на най-висшия европейски орган. 

Това стана след като УЕФА санкционира столичния клуб с 55 милиона, от които 10 бяха незабавни плащания. ПСЖ ще достигне дефицит от 60 милиона евро през първата година, но след това ще го сведе до нула, за да не бъде обект на бъдещи икономически санкции.

ПСЖ стриктно спазва договореното миналата година с финансовия феърплей. Въпреки че е изплатил повече от 300 милиона в трансфери, той успя да спечели повече от 100 милиона евро от продажби, по-специално капиталови печалби (като се извади амортизацията въз основа на оставащите години от договора за продадените играчи, в противен случай цифрата би била по-висока), и достигна рекорден доход от 800 милиона евро. 

С напускането на Неймар, Верати, Меси и Рамос, важни елементи високо в скалата на заплатите на отбора, клубът, управляван от Катар, попада в параметрите, проектирани от УЕФА за финансов контрол на европейските клубове, пише telegraph.bg.