Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи разкри, че Килиан Мбапе се е съгласил да остане в клуба срещу по-малко възнаграждение в сравнение с това, което би получавал в Реал (Мадрид).

"В Испания има един клуб, който може да дава много повече от нас. Мога да потвърдя, че в Реал Килиан щеше да взима повече пари", заяви босът.

Конкретните параметри по новия контракт на нападателя с французите не са ясни, но в медиите се спрягат изключителни суми дори само като бонус.

Мбапе обясни защо е решил да остане в ПСЖ

Мбапе обясни защо е решил да остане в ПСЖ

Нападателят лично се обадил на Флорентино Перес

"Не ставаше дума за пари. Мбапе харесва нашия проект", горд е Ал-Хелайфи.

Той добави, че при преговорите с Мбапе му е обещал привличането на нови футболисти.

Катарският бизнесмен отговори и на критиките на президента на Ла Лига Хавиер Тебас, който не прие решението на Килиан Мбапе да не се премести в Мадрид. В Испания толкова се ядосаха, че се заканиха да сезират УЕФА за това, че парижани не спазват правилата на финансовия феърплей, надявайки се да им бъде наложено наказание.

"Мисля, че Тебас се страхува, че Лига 1 ще стане по-добра от испанската Ли Лига. Тя вече не е това, което беше преди три години. Уважаваме хората, но ние просто успяхме да запазим най-добрия футболист в света", заяви той.