Представяте ли си как давате няколко милиона долара за ултралуксозно жилище в най-натоварената част на Сан Франциско и само няколко години по-късно сте принудени да продадете имота си на безценица?

Със сигурност и собствениците на апартаменти в небостъргача Millennium Tower в американския град не са си го представяли, но днес са изправени точно пред такава действителност. Причината е, че от построяването си сградата е потънала с близо 45 сантиметра и се е наклонила с още 35 сантиметра.

Снимка 340031

Източник: Wikipedia

И въпреки уверението на експертите, че няма опасност за обитателите й, те вече търсят нови купувачи за жилищата си. Те признават, че купените преди години за милиони долари имоти сега се продават за средно 320 хиляди долара, пише Business Insider.

Те са готови да се разделят с луксозните си апартаменти срещу подобна скромна сума, въпреки че инженери вече работят по укрепяването на основите на небостъргача. Причината е, че все още не е сигурно дали усилията им ще дадат резултат.

Снимка 340030

Източник: Wikipedia

Самата Millennium Tower се издига на 58 етажа, като е четвъртата по височина сграда в Сан Франциско с над 400 луксозни жилища. Нейният строеж приключва през 2008 година, като собствениците там могат да ползват вътрешен басейн, фитнес център, собствено кино, както и да дегустират вина в собствена винарна.

От Business Insider разказват, че през първите пет седмици от пускането на имотите в сградата за продажба са били продадени апартаменти на обща стойност от 100 милиона долара. Цените им са били на стойност между 1,6 и 10 милиона долара.