17-годишният централен защитник от юношеската школа на Пирин (Благоевград) - Илиан Костов подписа професионален договор и става част от първия отбор. Талантливият бранител проведе лятната подготовка с представителния отбор, впечатлявайки треньорското ръководство със своите качества и дисциплина. ова е поредното доказателство за добрата работа на треньорите в клубната школа под ръководството на директора Петър Карачоров.

"Много съм щастлив, че получавам този шанс. Пирин е отбор, в който са играли много известни футболисти, така че за мен е чест да нося тази фланелка. Ще се постарая да бъда на ниво и да се развивам всеки ден. Чакам с нетърпение своя дебют. Благодаря на ръководството за доверието. Благодаря и на опитните футболисти, които ми помагат със съвети и напътствия", заяви Костов пред клубния сайт.

БФС премести три мача от следващия кръг на efbet Лига и не отложи срещата на Левски с Пирин

БФС премести три мача от следващия кръг на efbet Лига и не отложи срещата на Левски с Пирин

Двубоят по програма трябваше да се играе в събота

Младият бранител бе приветстван от спортния директор на ФК Пирин Светослав Дяков.

"Мога само да пожелая успех на Илиан. С неговото привличане продължаваме линията да даваме шанс на млади играчи. Това е залегнало във философията на нашия клуб. Когато аз започнах в първия отбор на същата възраст като него, получих подкрепа и много съвети от по-опитните. Ние ще подкрепим този млад талант, за да му помогнем да разкрие своя потенциал. Пожелавам му да се труди упорито и да е здрав. Другото ще дойде с времето" заяви Светослав Дяков.

Управителят на ОФК Пирин и член на борда на директорите на клуба Атанас Дафинов, който също присъства на подписването на договора заяви:

"Изключително съм щастлив, че днес този голям талант на Пирин подписа професионален договор. Илиан е олицетворение на пътя, който искаме да следваме - наши кадри, на които да им даваме шанс и да стават част от първия отбор. Доволен съм, че нашата съвместна работа дава резултат и всички упорито работим за каузата да върнем славата на школата на Пирин и да произвеждаме все повече качествени футболисти. Вярвам във възможностите на Илиан и съм убеден, че с много работа и труд ще достигне високи футболни върхове", каза Дафинов.

Красимир Петров: Допуснахме грешки

Красимир Петров: Допуснахме грешки

Ето подробности