Старши треньорът на националния отбор на Русия по художествена гимнастика Ирина Винер сподели кои са нейните фаворити за златото на олимпийския турнир в спорта на грациите в Париж. Състезателките ѝ няма да участват, но за сметка на това тя посочи кои са с най-голям шанс за златото, като, разбира се, българките не са сред тях.

"Да, ще гледам Олимпийските игри и ще подкрепям нашите спортисти там. Все пак ще го гледам, но понякога, когато имам възможност и време", каза Винер.

На въпрос, кои са гимнастичките, които ще се борят за златото, след като руските представителки няма да бъдат в Париж, тя отговори:

"Всички, които имат руско фамилно име: Варфоломеев от Германия, Атаманов от Израел, Веденеева от Словения. Пожелавам успех на нашите деца, родени в Русия. И имаме 86 региона."

Председателката на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер вече обяви, че е против руски атлети да се състезават в Париж без национален флаг, химн и отличителни знаци.

На Игрите в Токио руските състезателки не успяха да спечелят злато в художествената гимнастика. При ансамблите българският се качи на най-високото място на почетната стълбичка, а в индивидуалното отличието отиде при Линой Ашрам от Израел. Това провокира много критики от страна на Ирина Винер към победителките.

България има две квоти в индивидуалното и една при ансамблите на предстоящите Олимпийски игри през това лято.

Ирина Винер се надява, че руските гимнастички ще участват на Игрите в Париж

Ирина Винер се надява, че руските гимнастички ще участват на Игрите в Париж

Господ по някакъв начин може да ни позволи да участваме на Олимпиадата, коментира тя