Френският национал Оливие Жиру се включи в кампанията на Христо Янев, който събира средства за подпомагане на деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

"Имаше хора от средите на футбола, с които съм говорил. За финанси не сме разговаряли, но подкрепата от някои от моите бивши съотборници и приятели на терена е много значима. В самата кампания ще се опитам да докосна всеки един спортен фен и футболен фен в България до някой от най-любимите му отбори, като се старая точно с тези мои приятели във футбола да донеса в България екипите на някой от най - големите клубове в света с автографите на целите отбори. Стилиян ми подаде ръка, Мартин ми подаде ръка, Бербо ми подаде ръка. Някои от моите бивши съотборници като Оливие Жиру също се включват наравно в тази кампания и правим всичко възможно да покажем, че на терена съществува спортна злоба, но извън терена трябва да докажем, че сме хора. Тук не става дума за отделни футболни пристрастия, а става въпрос за това, какви човеци сме ние", сподели Янев. 

Планирано е още провеждането на още две инициативи, които ще бъдат съобразени с мерките за предпазване от заразяване с коронавирус, а голямата цел е през декември да се състои мащабен концерт в "Арена Армеец".

Христо Янев: Децата с аутизъм са нещо, на което ние трябва да обърнем внимание

Христо Янев: Децата с аутизъм са нещо, на което ние трябва да обърнем внимание

" Трябва да бъдем толерантни към всеки човек и един път в живота си да отворим сърцето си"