Днес министър-председателят Бойко Борисов назначи доц. д-р Стоян Христов Андонов за заместник-министър на младежта и спорта от квотата на "Обединени патриоти". Доцент Андонов е завършил висшето си образование в Национална спортна академия "Васил Левски", със специалностите треньор по плуване и учител по физическо възпитание. От 1985 г. работи в НСА "Васил Левски", като от 2017 г. е ръководител на катедра "Водни спортове".

Доц. д-р Стоян Андонов разполага с респектиращ опит в сферата на спорта - като състезател, треньор и преподавател. По време на своята спортна кариера новият зам.-министър, който ще отговаря за ресор "Спорт", е завоювал редица значими спортни постижения - той е световен шампион по водноспасителен многобой индивидуално и отборно (1981 г.) и вицесветовен шампион по водноспасителен многобой - отборно (1983 г.). Като треньор на националния отбор по водно спасяване (1987-1991 г.) има европейски шампион за мъже и трети места в Европа отборно за мъже и жени.

Красен Кралев награди победителите на тенис турнира "Про-Ам"

Красен Кралев награди победителите на тенис турнира "Про-Ам"

Димо Толев и Александър Асенов победиха на финала Габриел Донев и Иван Каневчев

От 1994 г. до 2006 г. е директор Водноспасителна служба към Българския червен кръст. В различни периоди е председател на Националната комисия по водно спасяване, член на НС на БЧК, член на УС на Българска федерация плувни спортове, председател на клуб "Водни спортове" - НСА и член на комисията по обучение към Международната федерация по водно спасяване - Европа.

Доц.д-р Стоян Андонов владее руски език и използва английски и немски език.