Впечатлен от доведената дъщеря на Сергей Станишев е останал топтенисистът Григор Димитров, твърди "Тема спорт". Първата ракета на България се запознал лично с красавицата Моника, с която имали възможност да поговорят насаме и да се опознаят. На снимка от скорошната им тайна среща в София, на която позират един до друг, изглеждат досущ като светска двойка.

Тенисистът от Хасково е пословичен с влечението си към красиви жени, а Моника определено впечатлява с визия. От месец насам се говори, че Гришо е отново необвързан. В края на декември миналата година излезе информация, че връзката му с Лолита Османова - дъщеря на руски олигарх, е завършила с фиаско. 31-годишният тенисист бил инициатор на раздялата, която двамата все още не са обявили, но в същото време са спрели да публикуват снимки заедно. В последните години Димитров се сдоби с имидж на разбивач на женски сърца, а в списъка му със завоевания присъстват редица дами със световна слава. Любовни авантюри той имаше с Мария Шарапова и певицата Никол Шерцингер.

Треньорът на Джокович: Бях много притеснен преди мача с Григор Димитров

Треньорът на Джокович: Бях много притеснен преди мача с Григор Димитров

"Новак става все по-луд"

Далеч по-прикрита по отношение на любовния си живот е доведената щерка на Сергей Станишев, която е дете на съпругата му Моника от първия ѝ брак с вече покойния банкер Венцислав Йосифов. Тя носи името на своята майка и от повече от година прави кариера на мениджър в голяма софийска фирма. Завършила е престижен колеж в Швейцария, а през 2021 г. взе и диплома от елитен университет в далечен Шанхай, където следваше "Медиен бизнес". Брат ѝ Венцислав пък живее в Америка, където и учеше.

Доведените деца на Станишев са изключително близки с него, особено Моника. Тя живее заедно със социалиста и майка си в къщата им в столичния квартал "Драгалевци", когато те са на родна земя, а не в Белгия. Придружава ги по всички семейни пътувания и се грижи за своите по-малки братче и сестричка. Малчуганите Дария и Георги са плод на любовта на Сергей със съпругата му Моника. Дария е вече на 11 години, а Георги - на 9. И двамата са ученици и живеят раздвоени между Брюксел и София.

След като приключи мандатът му на евродепутат след по-малко от 2 години, вероятно социалистът и бивш лидер на ПЕС ще се завърне окончателно обратно със семейството си в България. В родината Станишев не притежава собствен имот, в който фамилията да живее, но пък в момента с жена му Моника плащат наем за палат в полите на Витоша, който ползват, когато са у нас. Справка с последната декларация на Станишев пред КПКОНПИ показва, че имението се простира на внушителните 620 квадратни метра, което се равнява на приблизително 9 тристайни апартамента. Бившият премиер е сключил договор за наем със собствениците, според който с жена му плащат по 2500 лева месечно, за да ползват модерната къща. В Брюксел, където бившият председател на БСП изкарва по-голямата част от времето си, откакто е в Европейския парламент, той също обитава имот под наем. Месечно за брюкселското си жилище социалистът плаща по близо 10 хиляди лева.