Една от най-перспективните ни футболни съдийки Кристина Георгиева показа голям морал и сърце!

Тя окажа жизнено важна първа помощ на бебе, пострадало при катастрофа на магистрала "Струма". Красивата пазарджиклийка, която вече е в ранглистата на професионалния футбол, не се поколеба да се отзове на изпаднали в беда хора.

Георгиева, заедно с асистентките Анет Радулова и Джулиана Бутракова, и ментора Илияна Богданова се връщали от съдийски семинар в Благоевград вчера следобед. На 70-ия километър на магистрала "Струма" в посока София, става ПТП, при което най-пострадало е бебе на 2 години. То е било с кръв по лицето и видима рана на главата. Паникьосаните родители, очаквано, не са били на себе си в този момент, когато Кристина спира управлявания от нея автомобил "Тойота", за да помогне.

Благодарение на нейните усилия, кръвта е спряна и детето е стабилизирано в очакване на линейката от Дупница. Медиците, пристигнали само 7 минути след сигнала до телефон 112, са успяли да транспортират навреме пострадалото бебе до болницата в Дупница и да спасят живота му. Присъствали на инцидента обаче са категорични, че самообладанието и смелостта на Кристина Георгиева са били от решаващо значение в първите минути след инцидента.