Известният български футболист Мартин Петров днес се срещна с учители и ученици от училището, в което е учил до 8 клас във Враца - Иновативно основно училище "Васил Левски".

Посещението на бившия национал беше част от програмата по повод 100-годишнината на учебното заведение. Петров пристигна с подарък - футболни топки и бе посрещнат по стара българска традиция с хляб, мед и сол.

След като разгледа новите класни стаи и кабинети, Мартин Петров отговори на десетки въпроси на децата, които се интересуваха от това колко пъти може да ритне топката на горе без да падне до това колко купи има в кариерата си.

"Знайте, че трябва много труд и усилия да положите, за да стигнете там до където искате. Да мечтаете, никога да не се отказвате, колкото и трудно да ви бъде. Важно е в живота, когато паднеш да може да станеш бързо и да продължиш", каза той на децата, като сподели и един от най-важните съвети, които е получил от баща си - да се учат чужди езици.

Мартин Петров ще бъде специален гост на "Армейския следобед"

Мартин Петров ще бъде специален гост на "Армейския следобед"

Преди дербито с Лудогорец

Емоционална бе срещата и с първите му учители по физическо възпитание, оказали голямо влияние върху развитието му като футболист - Димитър Миленов от 1 до 4 клас и Огнян Андреев - до 8 клас.

Мартин Петров ще бъде патрон на градски турнир по футбол за ученици до 8 клас, който ИОУ "Васил Левски" ще организира в средата на следващия месец. "По този начин ще открием и новото футболно игрище, което изграждаме изцяло със собствени средства и много доброволен труд от родители и ученици", обясни за БТА директорът Румен Петров. По думите му това ще е една от най-модерните и добре охранявани спортни площадки във Враца.