Лудогорец подкрепи социално-здравен тренинг край морето, събрал млади хора от цялата страна и посветен срещу агресията. Домакин на проявата, която е под надслов "Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията" е СОК Камчия.

Форумът върви ръка за ръка с четвъртото издание на Национален детски диабетен лагер "Докосни дъгата" и в него участват 70 деца и младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. Целта на тренинга е подрастващите да получат знания за изграждането и утвърждаването на здравословни модели за воденето на качествен живот, както и стратегии за превенция от зависимости.

Край морето се провеждат обучения и спортно-развлекателни събития, които да имат пряко въздействие по отношение нагласите им за борба с агресията в училище, на улицата и в обществото.

Капитанът на Лудогорец Козмин Моци пристигна с шампионския медал от последния сезон, а заедно с него бе и талисманът на клуба - орлицата Фортуна. Гостите от Разград зарадваха момчетата и момичетата от "Докосни дъгата" с много снимки и донесоха положителни емоции на спортното игрище в комплекса. Моци проведе открит урок с младежите, след което застана на вратата, за да изпробва реализаторските им умения от бялата точка, с което напомни и за един от най-славните мигове в кариерата си - първото влизане на "зелените" в Шампионската лига, когато му се наложи да нахлузи вратарските ръкавици.

Събитието бе съпътствано и от награждаване на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата". Тя получи от домакините седмия по ред почетен знак на московското правителство, който СОК "Камчия" връчва на почетен деятел. Д-р Ангелова е отличена с приза заради дейността си, насочена към младежкото общество Изпълнителният директор на комплекса Николай Недялков отправи своите благодарности и към ПФК "Лудогорец" за безрезервната подкрепа към събитието. От СОК "Камчия" използваха случая, за да направят подарък на децата на асоциация "Докосни дъгата" - през май месец следващата година те ще се радват на безплатен уикенд, включващ забавно-развлекателна програма и достъп до редица атракциони в рамките на комплекса.

Социално-здравният тренинг е част от дейностите по проекта "Младите хора - Бъдещето на България - заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.

Асоциация "Докосни дъгата" и родни футболни клубове протегнаха ръка на българските училища в Молдова

Асоциация "Докосни дъгата" и родни футболни клубове протегнаха ръка на българските училища в Молдова

Кампанията има за цел да покаже, че за българския спорт няма граници