Австралийският полузащитник на Аделаида Юнайтед Джошуа Кавало заяви, че е хомосексуалист. Роденият през 1999 година играч обясни подробно чуствата си. 

"Горд съм да обявя публично, че съм хомосексуалист. Щастлив съм, че взех решението да изляза. Боря се с това повече от шест години и се радвам, че мога да го кажа.

Като дете винаги трябваше да го крия, защото ме беше срам. Срамувах се, че никога няма да мога да правя това, което обичам, и да бъда такъв. Тъй като не бях откровен хомосексуален футболист, трябваше да се науча да крия чувствата си, за да пасна на образа на професионален футболист.

Забавление с марката "Жозе Моуриньо" (ВИДЕО)

Забавление с марката "Жозе Моуриньо" (ВИДЕО)

Специалния дава насталения зад банер

Знам, че има и други играчи, които живеят в мълчание. Искам да помогна да се промени това, за да покажа, че всеки заслужава правото да бъде това, което е.

Изненадващо е да осъзнаем, че в момента няма професионални футболисти хомосексуалисти не само в Австралия, но и по целия свят. Дано това ще се промени в близко бъдеще. Искам други играчи в подобна ситуация да почувстват, че не са сами", каза 21-годишният австралиец.