Редица известни български футболисти застават зад каузата да бъдат събрани необходимите средства за лечението на 13-годишния Стивън Бориславов. Младият талант на родния футбол страда от Сарком на Юинг. Семейството му отправи призив за помощ за набирането на средства, за да може Стиви да замине за лечение в Германия.

Утре (18.02) от 19.00 ч. зала "Борис Гюдеров" в Перник ще се превърне в събирателен пункт на любовта към момчето. Благотворителен футболен двубой, концерт и търг със спортни артикули ще бъде организиран от съгражданите на Стивън, за да бъде събрана нужната сума.

В мача участие ще вземат футболисти като Георги Миланов, Михаил Александров и Иван Горанов. Звездният отбор ще бъде допълнен от вратаря Ивайло Крушарски. Срещу тях ще се изправят звезден състав от пернишки играчи. На терена ще видим вратаря Владислав Стоянов, футболистите на "Миньор" Ивайло Иванов и Симеон Русев, ММА боеца Веселин Пейчев, а капитан ще бъде световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов. Старши треньор на състава ще бъде бившият национал Велизар Димитров.

Димитър Бербатов подкрепи "Бъдеще за Стиви"

Димитър Бербатов подкрепи "Бъдеще за Стиви"

"Спортният дух помага"

Веднага след края на демонстративния двубой ще бъде разигран търг за ценни спортни артикули. В подкрепа на Стивън златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика изпратиха на организаторите топка с автографи. Олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова веднага прегърнаха каузата за набирането на необходимите средства.

Зрителите ще могат да наддават и за футболни фланелки на "Левски" и "Миньор" Перник, подписани от всички играчи на двата отбора.

Програмата на благотворителното събитие предвижда и концерт с участието на Алисия, Гъмзата, Борис Дали, Андреас, Alex P., Люси, Ива Давидова и Мария-Магдалена Йорданова. Цената на билетите е от 20 до 100 лв. Входните талони са в предварителна продажба в няколко пункта в Перник, а могат да се закупят и на място преди инициативата, която ще премине под мотото "Нека заедно да направим добро".

Родителите на Стивън обявиха, че за лечението му са необходими около 400 000 евро. Ако искате да дарите средства, може да преведете и по следната банкова сметка:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов