Фондацията на „Димитър Бербатов” връчи своите годишни награди. Децата бяха отличени за най-добрите от клуб 25 на „Успелите деца на България”.

Победители в област Изкуства са: Дони Петров (танци) от гр. Стражица във възрастова категория I-IV клас; Николай Маринов (пиано) от гр. Пловдив в категория V-VIII клас; Александра Драгова (танци) от гр. Хасково в категория IX-XII клас. В област Наука победител в категория I-IV клас е Мария Дренчева (математика) от гр. София; в категория V-VIII клас Евгeни Кайряков (математика) от гр. Пловдив; Петър Гайдаров (проектна математика) от гр. Пловдив в категория IX-XII клас. В област Спорт победителите са: Мария Манова (фигурно пързаляне) в категория I-IV клас – гр. София; Нургюл Салимова (шахмат) в категория V-VIII клас – с. Крепча. Като прецедент заради максималните си успехи през годината лауреати станаха и другите две финалистки в същата категория – Елиза Панчева (фигурно пързаляне) и Ивана Каменова (карате); Ивайло Маринов (кикбокс) в категория IX-XII клас – гр. Бургас. 

За поредна година фондация „Димитър Бербатов“ отличи дете от български училища зад граница – Найден Йорданов (вдигане на тежести), който живее и учи в Испания. За втора поредна година се връчи отличието за високи педагогически постижения. Победители в категорията са треньорите на Елиза Панчева и Мария Манова Ина и Андрей Лутай. 

„Скъпи деца, радвам се че за поредна година сте тук. Това означава, че продължавате здраво да се трудите! Следя всичките ви изяви и постижения и те ме правят истински щастлив и горд, че съм българин – заради вас!“ - каза Димитър Бербатов. „Благодаря на директора на фондацията – Диди Ходжева, и екипа, които целогодишно работят с децата, отговорно и с много любов“ 

В церемонията по награждаването по традиция взеха участие деца от фондацията. „Ню Воисис” с ръководител Деси Станкова откриха с „Доброта“, Аделина Радева от гр. Русе огласи подножието на Витоша с „Боянският майстор“, Кристиана Асенова от гр. Търговище разчувства всички с „Пак съм у дома“, а момичетата от „Арт Воис център» от гр. Пловдив с ръководител Румяна Иванова: Валентина Никова, Елеонора Иванова, Елия Тодорова, Лидия Ганева и Никол Канева «забиха» здраво мъжката класика „Високо“. Закриването беше доверено на страхотния Радко Петков от гр. Троян с изпълението на “I believe I can fly…” заедно с Виктория Главчева, Даниела Пирянкова, Кристина Баракова и Мариам Маврова. Водещ на церемонията бе Мария Силвестър. 

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.