Бившите национали по футбол Веселин и Йордан Миневи ще са сред официалните лица, които тази събота ще открият втория турнир от веригата "Грабни купата".

Поредният етап е в Пазарджик и участниците в него ще бъдат поздравени и приветствани още от кмета на града Тодор Попов, от златното момиче от олимпийския ансамбъл в Рио 2016 Ренета Камберова - отговаряща за спорта в общината и председател на сдружение "Пазарджик спортува", от футболната легенда Крум Кантарев - един от знаменитото поколение извело "Хебър" до елита, от Спас Иванов - председател на Областния съвет на БФС и др.Откриването е насрочено за събота в 10.30 ч. на ст. "Зона на здравето", където от 11 ч. ще се играят двубоите.През 2020 г. Пазарджик спечели титлата "Европейски град на спорта", по поради здравната криза инициативата бе продължена от ACES EUROPA и тази година.

Златан Ибрахимович влиза в ролята на римския легионер Антивирус

Златан Ибрахимович влиза в ролята на римския легионер Антивирус

Ще се снима в петия филм за Астерикс и Обеликс

Отборите от пазарджишка област и централна България ще се впуснат в здрава битка за двете места, които позволяват участие на финала в Албена през септември. Миналия уикенд щастливците от състоялия се в Стара Загора първи етап от веригата бяха съставите на Е-Динамикс и Спортинг, които с достигането си до последния мач в града на липите си осигуриха участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави. Шампиони под Аязмото станаха играчите на Е-Динамикс спечелили финала трудно с дузпи след нулево равенство в редовното време.

След Пазарджик този уикенд, веригата от аматьорски турнири "Грабни купата" ще премине с регионални надпревари последователно през Сандански (15-16 май), Горна Оряховица (22-23 май), Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена.

Международен семинар „Практики срещу корупцията във футболните клубове“ ще се проведе в НСА

Международен семинар „Практики срещу корупцията във футболните клубове“ ще се проведе в НСА

Данните от проекта се отнасят основно за страните от Югоизточна Европа