Ръководилият в продължение на две години Академията на Ювентус и настоящ шеф на Детско-юношеската школа на Пескара - Джузепе Джерия, ще бъде вторият официален гост-лектор по време на първия семинар "SportX", който ще се проведе на 8 май в София. Организатор на събитието, което ще бъде на тема "Съвременни изисквания към младите футболисти", е Сдружение "Бъдеще чрез спорт", а домакин - "Витоша Парк Хотел".

Джерия има солиден опит зад гърба си, като освен че е начело на школата на "делфините" в последните близо три години, откъдето не много отдавна път към големия футбол си проправи звездата на ПСЖ Марко Верати, от 2016 година е и доцент и преподавател в Треньорската школа на Италианската футболна федерация в Коверчано.

Преди да оглави академията на Пескара, Джузепе Джерия е бил по две години начело на школите на Бари (2011-2013) и гранда Ювентус (2013-2015). Доцентът ще сподели богатия си опит с българската аудитория, като ще разкрие повече детайли за работата с таланти и изискванията към тях. Специалистът ще говори и за начина на управление на футболните академии в Италия.

Припомняме, че миналата седмица официално бе обявен първият гост-лектор - ръководителят в Академията на Астън Вила Пол Бракуел. Организаторите на семинара предвиждат и други гости, които да засегнат от различен ъгъл най-наболялата в последните години тема у нас - работата с млади футболисти и тяхното развитие, като допринесат за набавянето на още по-богата и ценна информация за родната аудитория.

"Sport X" е подходящ както за треньори, ръководители и специалисти, работещи в системата на детско-юношеския футбол, скаути, агенти и футболисти на възраст между 16 и 19 години, така и за всички млади и амбициозни хора, които искат да трупат знания относно работата и организацията в клубните академии на Запад и да се развиват в сферата на футбола.

Италианският Аталанта ще подготвя наши треньори

Италианският Аталанта ще подготвя наши треньори

Семинарът на клуба е второ събитие, организирано от клуба от Серия "А" у нас