Наръгването с нож на ММА-боеца Благой Иванов-Багата се превърна в национална новина номер едно и в продължение на месеци беше зорко следено в публикации с противоречив характер. Колеги на Багата твърдят, че случаят в дискотеката, при който той едва не загина, е битов инцидент и се възмущават, че медиите го превърнали в криминален, като публикували „всякакви измислици".

Според близки до боеца, той особено много се ядосвал на написаното за баща му - висш полицай, и главно затова отказвал да дава интервюта. В пристъп на ярост от прочетеното, Благой дори накъсал един вестник, разкриват още те.

"Възстановявам се много бързо. Възвърнах почти половината от изгубеното тегло и нямам търпение да се върна на ринга. Ще се състезавам и ще бъда добър! В момента се радвам на слънцето и приятелите си, на близките си, които са треперили за живота ми. Възмущават ме глупостите по адрес на баща ми. Вбесявам се на измислиците на псевдокриминални журналисти и затова отказвам интервюта. Тече дело. Искам да е ясно: Това беше битов инцидент, който можеше да се случи на всеки. Не съм бил пиян и не сме се познавали с нападателя ми. За всичко останало ще говорим скоро, когато се възстановя. Важното е, че съм жив! Всичко друго е поправимо! Хората често са подвластни на афектите си, а правило на боеца е да запази спокойствие и да се бие спортсменски - на ринга!", предадоха думите на Багата неговите приятели.