Изтощителният полуфинал срещу България е бил една от предпоставките Италия да не стане планетарен шампион през 1994-а година - на Световното първенство по футбол в САЩ. Това заяви бившият селекционер на "адзурите" Ариго Саки.

Специалистът констатира, че футболистите му не са могли да ходят след мача с балканския си опонент. Саки отчита като минус факта, че до финала италианците играха всички свои мачове на Източното крайбрежие.

"През 1994-а стигнахме до финала и не можехме да ходим. Полуфиналът бе в сряда и до събота така и не проведох тренировка с момчетата. Лекарите ми казаха, че заради условията и температурите на играчите не са им останали мускули", сподели Саки.

Бронзов медалист от САЩ 94 става треньор в Цюрих

Бронзов медалист от САЩ 94 става треньор в Цюрих

Петър Александров ще учи нападателите да на тънкости в занаята

"Сещам се нещо любопитно. По-рано бях в САЩ във връзка с подготовката, климата и пр. Осъзнахме, че голямата пещ е на Изток и че е по-добре да се играе на Западното крайбрежие. Свързахме се с Антонио Матарезе (тогавашният шеф на Италианската федерация - бел. авт.) и му казахме, че предпочитаме да играем в американския Запад.

Тогава обаче ни бе заявено от премиера Андреоти, че италианските емигранти са на Изток. Той дори ни каза да си представим заглавията в пресата, че Италия е изоставила своите хора в Америка. Е, отидохме на Източния бряг, но се получи така, че на стадиона в Ню Йорк имаше 10 хиляди италианци срещу 60 хиляди ирландци.

Италианците бяха изкупили билетите, това е вярно, но след това ги бяха продали", каза още легендарният футболен треньор.