Междуличностна война пламна в българските щанги през уикенда. Големите шампиони от близкото минало Янко Русев и Николай Пешалов не бяха допуснати да гледат контролното състезание на националния отбор в Сливен. Пред вратите на залата останаха още треньорите Пламен Братойчев и Христо Бъчваров, както и състeзателите на местния клуб Ясен Стоянов и Станимир Демирев. Всички изгледали състезанието от близкото кафене.

Според Братойчев заяви контролното било пълна анархия, с цел да се пробутат напред определени щангисти. Демирев пък сподели, че старши треньорът на националите Здравко Стоичков на предишното контролно му казал, че няма да премине на централизирана подготовка дори ако спечели.

Пред "7 дни спорт" президентът на федерацията Антон Коджабашев изложи своята версия за случилото се. Според него контролното е било закрито, за да не бъде смущавана работата на щангистите и треньорите от недоброжелатели.

"Това не е последното контролно състезание на национaлния отбор, ще проведем още няколко", каза Коджабашев. - Хората, които сме повикали, са фаворити в категориите си за европейското. Решихме контролното да се проведе при закрити врати, защото иначе идват недобронамерени хора и викат по момчетата, за да ги дестабилизират. Те са няколко човека, които всяват раздори, защото ги е яд, че са извън играта.