Организаторите на Летните олимпийски игри в Токио обявиха, че ще променят първоначалните планове, за да опростят формата на провеждане на Игрите през следващото лято.

Най-голямото спортно събитие в света беше отложено с година поради пандемията от коронавируса. След съвместното заседание с представители на Международния олимпийски комитет (МОК) организаторите заявиха, че ще дадат приоритет на осигуряването на безопасна и сигурна среда, като в същото време сведат до минимум оперативните разходи и броя на участниците, различни от спортисти и зрители.

Организаторите на Олимпиадата в Токио следят внимателно ситуацията с коронавируса

Организаторите на Олимпиадата в Токио следят внимателно ситуацията с коронавируса

Вероятността за пълна отмяна на игрите става все по-голяма

"Ние потвърдихме политика, насочена към опростяване на формата на Игрите, за да се намалят разходите и да се предотврати потенциалното разпространение на вируса", заявиха от организационния комитет.

Планира се Игрите да се провеждат на базата на 3 основни принципа - осигуряване на безопасна среда, намаляване на разходите и опростяване на формата на Игрите, за да се проведат надеждни и безопасни състезания.

Според агенция "Киодо" се планира да се обмисли възможността за намаляване броя на зрителите и участниците в Игрите. Според японския организационен комитет, Игрите, отложени за следващата година, трябва да се превърнат в символ на глобалното единство и прераждане.

Олимпиадата трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август тази година, но заради глобалната пандемия бе отложена за 23 юли - 8 август 2021-а.

Истанбул ще кандидатства за домакин на Олимпийските игри през 2032 година

Истанбул ще кандидатства за домакин на Олимпийските игри през 2032 година

"Не бива да се отказваме от тази цел"