Летните олимпийски игри, които бяха пренасрочени за 2021 година, запазват името си "Токио 2020", съобщиха от Международния олимпийски комитет (МОК). Същото се отнася и за Параолимпийските игри.

"Постигнато е съгласие Игрите да запазят името си "Олимпийски игри 2020 в Токио" и "Параолимпийски игри 2020 в Токио", обявиха от МОК.

Шиндзо Абе: Помолихме Бах за отлагане на Игрите с около една година

Шиндзо Абе: Помолихме Бах за отлагане на Игрите с около една година

"Така спортистите ще бъдат в най-доброто си състояние"

Международният олимпийски комитет взе решение да отложи олимпиадата за следващата година заради глобалната пандемия от коронавирус.

По-рано днес президентът на МОК Томас Бах и премиерът на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор, по време на който официално се договориха за отлагането на най-голямото спортно събитие в света.

Томас Бах: Все още не сме обсъдили новите дати за Олимпиадата

Томас Бах: Все още не сме обсъдили новите дати за Олимпиадата

Игрите официално бяха отложени днес

Олимпийските игри трябваше да се състоят от 24 юли до 9 август.

"Предвид настоящите обстоятелства с пандемията от коронавирус и информацията от Световната здравна организация, президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе постигнаха съгласие, че игрите от 32-ата Олимпиада, която ще се проведе в Токио, трябва да бъдат отложени до дата, която да е след 2020 година, но не е по-късно от лятото на 2021 година. Това се прави, за да се осигури здравето на спортистите, треньорите и всички, които трябва да вземат участие в най-големия спортен форум", обявиха от МОК.

"Лидерите се съгласиха, че Олимпиадата в Токио може да бъде лъч надежда за света в тези бурни времена, а олимпийският огън да се превърне в светлината в края на тунела, в който в момента се намира целият свят. Затова беше решено олимпийският огън да остане в Япония", се казва още в съобщението на МОК.

Официално: Отложиха Олимпийските игри!
Обновена

Официално: Отложиха Олимпийските игри!

Изпълнителното бюро на МОК започва да работи по сценария за отлагане