До началото на Олимпийските игри в Токио остава почти половин година, но мнозина си задават въпроса дали най-голямото спортно събитие няма да бъде отложено заради епидемията с коронавируса в Азия.

Отговор на това даде президентът на Японския олимпийски комитет Йоширо Мори.

"Искам за пореден път да бъда ясен, че не обмисляме вариант с отлагане на олимпийските игри в Токио. Ако възникне проблем с коронавируса в Япония, ще работим съвместно с нашето правителство, за да го разрешим", заяви 82-годишният Мори по време на двудневната среща на МОК в Токио.

Бразилия ще защитава олимпийската си титла в Токио

Бразилия ще защитава олимпийската си титла в Токио

Селесао победи Аржентина с 3:0

Летните олимпийски игри в японската столица трябва да се проведат в периода 24 юли - 9 август.

"Сериозно съм притеснен заради разпространението на вируса и това може да окаже влияние върху Олимпиадата", заяви президентът на организационния комитет Тоширо Муто.

"Наистина се надявам, че епидемията няма да попречи да проведен нормално предстоящите олимпийски и параолимпийски игри", допълни Сабуро Кавабучи - кмет на олимпийското село, което трябва да приюти 11 000 спортисти.

Няколко квалификационни турнира вече бяха отложени. Футболната квалификация за жени беше преместена от китайския град Нанджинг в Сидни (Австралия). Хандбалният национален отбор на Китай прекрати участието си в пресявка за Олимпиадата.

Ли На дари 3 милиона юана за борба с коронавируса

Ли На дари 3 милиона юана за борба с коронавируса

Това са около 450 хиляди долара