Националният отбор по баскетбол на България излиза в решителен мач от Европейското първенство, провеждащото се в Грузия. Само победа ще съхрани шансовете на "лъвовете" за продължаване в следващата фаза. Това обаче трябва да се случи срещу селекцията на домакините, които ще бъдат подкрепяни неистово от своите фенове в "Тблиси Арена".

След края на първите три кръга момчетата на Росен Барчовски заемат последната шеста позиция в своята група "А" с три загуби и без нито една победа. Грузия пък заема петото място с баланс от 1-2, като с евентуален успех днес "кръстоносците" окончателно ще елиминират България от битката за място в топ 4.

Както е известно, българският отбор започна турнира с две поредни загуби от фаворитите в групата Испания и Турция, а след това - преди два дни, допусна поражение и от Черна гора с 81:91.

Добрата новина за нашия тим е, че Александър Везенков, който изпитваше лек дискомфорт след битката с черногорците отново е на разположение и трябва да бъде обичайният лидер на "трикольорите". До последно под въпрос ще е друг важен баскетболист - Станимир Маринов.

Опонентите от Грузия впечатляват с наличието на играещия в НБА за Милуоки Бъкс - Сандро Мамукелашвили. Торнике Шенгелия и Гога Битадзе също са сред лидерите на "кръстоносците", които са с баланс 1-2 до този момент.

Александър Везенков ще бъде готов за решаващия мач с Грузия

Александър Везенков ще бъде готов за решаващия мач с Грузия

Срещата е утре от 20:00 часа българско време