Една от легендите на българския баскетбол Георги Младенов отново ще води отбор от Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). От Миньор 2015 потвърдиха, че 61-годишният специалист остава начело на тима като старши треньор и през следващия сезон.

Клубът обяви амбициите си да бъде част от НБЛ още в края на юли. След успехите в Българската баскетболна лига (ББЛ), както и в Купата на България на ББЛ "А" група през последните две години от Миньор 2015 са готови за ново предизвикателство в българския елит за сезон 2023/2024.

"Носителят на 12 шампионски титли и седем Купи на България като играч спечили Регион Запад, Националните финали и Купата на България в ББЛ "А" група с Миньор 2015 в предишните два сезона", напомниха от лагера на перничани в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

В треньорската си кариера именитият бивш гард на националния отбор на България Георги Младенов е водил още отборите на Спартак МВР, Балкан, Лукойл Академик, Берое, Ахил София, както и италианския Римини, и австрийския Аркадия.

Срокът за подаване на заявки за участие в НБЛ е 15 август. До тази дата всички клубове трябва да са погасили задълженията си от предходния сезон.

До 4 септември пък ще бъде изтеглен и жребият за новия сезон 2022/2023, който е планиран да започне на 7 октомври.