Старши- треньорът на ЦСКА - Росен Барчовски, остана доволен от извоюваната победа с 86:84 при гостуването на Спартак (Плевен) в зала "Балканстрой".

Ето какво каза наставникът на "червените" пред колегите от Max Sport 2 след сблъсъка:

"С много усилия и с много труд отборът ни надгражда. Ние полека-лека напипваме верния път. И като характер, и като разум го изиграхме мачът накрая. Техническите грешки са ни слабост. Ние правим по над 20 асистенции, добре си подаваме, движим топката, вкарваме, но даваме възможност на другия отбор да ни наказва. Това са неща, които се опитвам да изчистя, но явно не намирам път. За младите играчи решихме, че ще ги пускаме да играем и в ББЛ. Тук не мога да им осигуря достатъчно време, а им трябва самочувствие.

Брандън Йънг трябва да се върне веднага след Нова година. Възстановяването му върви много добре. На място трябва да започне с нас още малко работа и да стартира тренировки. Кога ще влезе във форма, не знам. Включването на Калахан обаче е страхотно, така че ние намерихме някакво решение. Като се върне Йънг, вече с двамата отборът ни става много по-стойностен. При Венци Петков не могат да му минат болките в глезена. Тренира на 20%, но не може. Трябва му време да се излекува. Ние обаче нямаме лесни мачове. Пожелавам здраве и мир. Мирно да е времето, ще се оправим и ще се оцелеем", каза Барчовски.

ЦСКА с драматичен успех в Плевен

ЦСКА с драматичен успех в Плевен

Шеста победа за "армейците" в НБЛ