Маями Хийт надигра Бостън Селтикс със 118:107 у дома в мач № 1 от финала на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА).

"Келтите" имаха аванс от осем точки на почивката, но "горещите" изригнаха в третата четвърт, спечелена с 39:14. Това се оказа и ключово за крайния успех на Ерик Сполстра и компания.

Над всички за победителите бе Джими Бътлър, който се разигра през второто полувреме и вкара 27 от своите 41 точки, като завърши с 12/19 при стрелбата от полето. Той добави девет борби, пет асистенции, четири кражби и два блока към чудесното си представяне. Още четирима баскетболисти на Хийт завършиха с двуцифрен точков актив, като избраният за Най-добър шести играч през сезона Тайлър Хиро се отчете с 18 пункта, а Гейб Винсънт добави 17.

В отсъствието на Ал Хорфърд и Защитник номер 1 на годината Маркъс Смарт, Джейсън Тейтъм бе най-резултатен за Бостън с 29 точки, осем борби и шест асистенции. Джейлън Браун постигна дабъл-дабъл - 24 пункта и десет борби, а Робърт Уилямс III и Пейтън Причард от пейката добавиха по 18, но усилията им се оказаха недостатъчни в първия мач във Флорида, пише "БГНЕС".

Лука Дончич с изумителен мач, Далас срази Финикс

Лука Дончич с изумителен мач, Далас срази Финикс

Дончич и компания на финал на Запад