Националният отбор по футбол замина днес за Черна гора с чартърен полет от София за петата си среща от квалификационнната кампания за Евро 2024 в група G. Настроението не беше особено добро, а никой от футболистите не застана пред камерите на чакащите на терминал 2 репортери. Човек от ръководството на БФС също не говори каквато е традицията.

България има само две точки от първите си четири мача, но определено може да съжалява за пропуснатите две победи над Литва и Сърбия през юни. Сега предстои второто завъртане на срещите и гостуване на Черна гора, срещу когото "лъвовете" стартираха с поражение 0:1 през март. Черногорците влизат в мача след разочароващо равенство 2:2 преди три дни в Каунас, което стопи шансовете им да се преборят за една от първите две позиции. Черна гора има 5 точки и заема 3-ото място, изоставайки на 2 от Сърбия и на 5 от лидера Унгария.

Кръстаич с изненадващ ход

Кръстаич с изненадващ ход

Вика футболист на Хебър в националния отбор

Добрата новина в българския лагер е, че няма контузени от мача с Иран в четвъртък, завършил 0:1, предава БТА. От щаба потвърдиха, че всички футболисти са в отлично здравословно състояние и няма дори обичайните мускулни проблеми или крампи. Така селекционерът Младен Кърстаич ще избира най-доброто от групата, с която разполага.

Очакванията са сръбският треньор на България да направи поне три промени, като те ще бъдат продиктувани както от впечатленията му от срещата с иранците, така и от спецификата на предстоящия противник.