Селекционерът на България Илиан Илиев ще викне защитника на Левски Патрик-Габриел Галчев в националния тим, твърди "Тема Спорт". Десният бек се понрави с представянето си от началото на втория полусезон и 55-годишният специалист ще му прати повиквателна за контролите с Танзания и Азербайджан, които са част от новия турнир на ФИФА - FIFA Series.

Илиан викна Мечката за Танзания

Илиан викна Мечката за Танзания

Ето всички избрани

Първият двубой с африканците е на 22 март, а три дни по-късно лъвовете се изправят срещу домакините. Галчев дебютира за мъжката ни селекция при Младен Кръстаич. Сръбският наставник го повика за европейските квалификации срещу Черна гора (1:2), Сърбия (1:1) и Литва (1:1). Сините могат да имат и още един представител в националния тим.

Не е изключено Илиан Илиев да прати повиквателна и на централния защитник Кристиан Димитров. Пламен Андреев, Асен Митков и Марин Петков пък ще бъдат с младежката селекция за квалификацията за Евро 2025 срещу Полша.

Очаква се на разположение за Николай Костов да не бъде и друг бранител - Хосе Кордоба. 22-годишният футболист ще получи повиквателна за Панама за двубоя от Лигата на нациите на КОНКАКАФ срещу Мексико на 22 март.