Карлос Сайнс триумфира при автомобилистите на рали "Дакар". Испанецът финишира с общо време 49:16.18 часа и бе над всички останали в последния старт на "Рено". Тимът се оттегля се от офроуд надпреварата от следващия сезон.

В последния 14-и етап по 286-километровото трасе около Кордоба в Аржентина днес испанецът финишира девети, но това се оказа напълно достатъчно за крайния успех.

Втори на 43:40 минути завърши двукратният победител Насер Ал Атиа (Катар) с "Тойота", а трети на 1:16.41 час остана Жиние дьо Вилиер (Южна Африка) също с "Тойота", който беше най-бърз в днешния последен ден.

Седемкратният шампион при автомобилистите и победител в предишните два сезона Стефан Петерханзел (Франция) с "Пежо" завърши четвърти на 1:25.29 час.

При мотоциклeтистите номер едно стана миналогодишният вицешампион Матиас Валкнер от Австрия, който донесе 17-и пореден успех на КТМ. Втори на 16.53 минути финишира Кевин Бенавидес от Аржентина с "Хонда", който беше най-бърз в последния 14-и етап днес. Трети пък се класира Тоби Прайс (Австралия) с КТМ на 23.01 минути.

Безмилостната надпревара при камионите в рали "Дакар" приключи

Безмилостната надпревара при камионите в рали "Дакар" приключи

Най-оспорваната категория бе "тежката"