Битка за извънредна виза за Лондон 2012 - уайлд кард - се води между двукратния олимпийски шампион по стрелба Таню Киряков и национала Събин Чаушев. Шефът на федерацията Камен Шишманов нарочи Таню за враг и иска да пробута вместо него в Лондон своето протеже Събин Чаушев, твърди "Стандарт".

"Събин е добър стрелец, но няма основателна причина да получи уайлд кард. Докато Таню има - операцията на стрелящата ръка, от която не се възстанови навреме", коментира Бранимира Цветанова от клуб НОВЕ. И Свилен Нейков останал втрещен от идеята на Шишманов да пореже двукратния олимпийски шампион. Министърът на спорта обаче няма право да се меси в решение на управителния съвет на стрелбата. Единствено Стефка Костадинова може да го спре, защото предложенията за уайлд кард минават през олимпийския комитет до 12 март. "99% съм сигурна, че в БОК това решение няма да мине, защото е юридически необосновано", добави Цветанова.

Финансирането на Българската федерация по стрелба беше спряно заради нарушения на финансовата дисциплина. Но отлъчените олимпийски шампиони Мария Гроздева и Таню Киряков вече могат да получават директно чрез клубовете си пари за подготовка. В поправка на наредба номер 1, публикувана на 28 февруари в Държавен вестник, министърът може да отпуска пари на спортни клубове по своя преценка.