30 секунди добави къмпреднината си в рали Финландия водачът в класирането Маркус Грьонхолм в 12-ата скоростна отсечка на състезанието и вече води с 44,8 секунди пред Себастиен Льоб.

В края на първия ден на състезанието разликата между двамата бе 12 секунди, като Маркус и Льоб си разделиха по един етап днес сутринта. В 12-ата отсечка обаче - втората половина на митичния етап Унинпохя Себ спука гума 5 километра преди финала и кара по джанта до края, оттам дойде и изоставането му. Льоб и Грьонхолм уцелиха един и същ остър камък, но този път финландецът извади късмет и продължи без проблеми.

Малко след старта на 11-ата отсечка катастрофира Петер Солберг, който закачи със задницата на колата си скат край пътя и направи поредица от преобръщания. Той и навигаторът му Фил Милс са невредими.

Началото на втория ден на ралито се оказа много трудно и за втория пилот на Субару Крис Аткинсън, който бе наказан с 30 секунди заради закъснение при излизането от сервизната зона. Австралиецът кара с повредена скоростна кутия и през някои от етапите мина само на 3-а предавка.

Мико Хирвонен заема третото място въпреки, че предното стъкло на колата му се пропука тази сутрин, най-вероятно след скок. На четвърто място излезе Хенинг Солберг, който се възползва от отпадането на брат си Петер.