Състезателят на "ЕНЕКОД" Григор Григоров приключи успешно RALLY ISLAS CANARIAS, информират от екипа му.

Григоров и навигаторът му Янаки Янакиев са единственият български екипаж, взел участие в Junior купата на Европейския рали шампионат.

Двамата завършиха състезанието на шесто място и са на двадесет и седма позиция в общото генерално класиране.

"За нас RALLY ISLAS CANARIAS беше едно предизвикателство, от чийто финал всички сме доволни. Смятам, че направихме добро представяне и разгласихме името на България достойно, тъй като до момента не е имало по-добри резултати на българин в ERC Junior", коментира Григор Григоров.

Снимка 422064

Още след първия етап от надпреварата пилотът успя да излезе напред в класирането, като изпревари едни от най-добрите млади състезатели в Европа. Въпреки значително по-малкото опит и километри зад гърба си, Григоров стартира силно в надпреварата. Самият той споделя, че това му е дало допълнителна мотивация, с която уверено да изгради перспективата за още по-доброто си представяне в следващите кръгове от Европейския рали шампионат.

"Несъмнено доказахме на нашите преки конкуренти, че не сме за подценяване. Успях да намеря ритъм и темпо по време на етапите, трасетата бяха типично в моя стил - коварни и технични. Доволен съм, че показах скорост, с която оставих дълбока диря след моето участие, тъй като спечелихме уважението на голяма част от екипажите на състезанието, а с някои дори се сближихме", допълва състезателят.

"Взехме си доста бележки от изминалото състезание. Тези грешки не оказаха сериозно влияние на резултата ни, но категорично няма да ги повторим, а и определено имаме какво още да работим и по записката", категоричен е Григоров.

Следващият кръг от шампионата е след три седмици в Латвия. Преди това Григоров ще кара в Международно Рали България 2019 на 11 май във Варна.

Пета титла за Себастиан Ожие на рали "Мексико"

Пета титла за Себастиан Ожие на рали "Мексико"

Французинът излезе на второ място в генералното класиране на WRC