Централният нападател на Миньор (Перник) - Методи Костов говори пред клубния сайт, като сподели впечатленията си от изминалите мачове, както и очакванията и целите за бъдещето. Ето какво каза голаджията за minyor-pernik.bg.

"Втора лига е най-трудната в България и това не е само мое мнение, а ще го чуете от много футболисти и специалисти. Ние в Миньор Перник се опитваме да променим тази тенденция. Мисля, че сме на прав път. Работим в тази насока, стремим се да подобрим, както представянето в спортно-технически аспект, така и настройката в главите и вярвам, че ще успеем. Съвсем скоро ще накараме хората да забравят колебанията в гостуванията ни от миналата година, а и от началото на този сезон.

Терените във Втора лига на места са много тежки и лоши и изравняват силите. Но нашата цел, целта на треньорите е да постигнем това ниво, в което подобни фактори да не оказват влияние. На този етап смятам, че основната причина е в нас самите и затова трябва да продължаваме да слушаме старши-треньорът Христо Янев, за да преодолеем пречките, които на моменти ни спират.

Не само във Втора лига... Като цяло на футболната карта на България има много малко отбори като Миньор. Много по-различно е да носиш жълто-черната фланелка. Миньор се откроява пред останалите и блести с манталитета, феновете, мисленето, историята, характера...".