Ръководството на Милан обяви официално чрез своя телевизионен канал, че стартира преговори с Реал Мадрид за завръщането на Кака на "Сан Сиро".

Още вчера самият бразилец най-после призна категорично, че нещата за него не вървят в Мадрид и с радост би се върнал в Милано.

Подобни информации отдавна се чуват в медииното пространство, но този път новината е потвърдена официално. С преговорите пък ще заеме лично Силвио Берлускони, макар това обикновено да прави неговият заместник Адриано Галиани.

Бившият италиански премиер ще се срещне в най-близко бъдеще директно с Флорентино Перес, за са обсъдят вариантите за евентуално завръщане на Кака в Милан.

Засега най-възможен изглежда варианта бразилецът да напусне Реал до края на трансферния прозорец и да играе в бившия си клуб със статут на предостъпен до края на сезона.

В името на това да се завърне "у дома", самият Кака пък е готов да намали значително своята заплата. В момента той прибира по 12.5 милиона евро на сезон в Реал, което пък кара Перес да иска да се раздели с него.

Снощи Кака е бил Милано, където е вечерял със своя добър приятел и играч на Милан Робиньо. Агенти на играча пък са се срещнали с представители на "росонерите", за споделят официално желанието на полузащитника, което той обяви и пред медиите.