Сергей Браун победи Самуел Дбили в мач от основната карта нa SENSHI 9, игран в Камчия.

Двамата се изправиха в категория до 80 килограма по правилата на KWU FULL CONTACT.

Французинът започна по-настървено, но Браун добре му отвръщаше на контри. Дбили използваше умело ръстовото си предимство и с кикове опитваше да пробие защитата на германеца. Сергей настъпи педала на газта в края на първия рунд и рязко скъси дистанцията, след което заби няколко опасни крошета.

Втората част започна както завърши първата. Заваляха удари от Браун и французинът започна все повече да допуска пропуски в своята защита. Комбинацията ляв-десен го разклати в средата на рунда, а след това притиснат до въжетата отнесе още попадения. В отчаяни опити успя да върне ляво коляно, но ударът не бе чист. В последната половин минута Сергей вкара страхотен ритник със завъртане, който прати Дбили в нокдаун и съдията Захари Дамянов отброи до 8. Германецът не успя да довърши съперника в последните секунди на частта.

Третият рунд започна с нов нокдаун на сметката на Браун. Опитният шампион не спя да притиска съперника във въжетата и ъглите. Във финалния рунд успя да пласира над 50 чисти удара и не остави съмнение кой е по-добрият боец.

SENSHI 9 ще се излъчва на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport, Boec.BG, както и пряко за цял свят по американската онлайн телевизия FITE и на Boec.com, Kwunion.com, Kyokushin Karate News и Fighto.News.

Събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър" и М Кар Груп - BWM дилър.

Снимки: Студио "Леземанн"