Само седмица след като българският отбор обра медалите на откритото първенство на Гърция по таекуондо, нашите момичета и момчета са на път да повторят, ако не и да подобрят, този успех и в Сърбия.

През изминалия уикенд там се проведе най-силният международен турнир в Европа, в който участие взеха над 1300 състезатели от 7 континента. За пореден път българските представители направиха невероятен фурор.

Огромен брой финали се проведоха с българско участие, а в категория до 51 кг. при юношите, нашите си устроиха български финал, като Дани Ладжев и Емил Молов оставиха Япония, Германия, Хърватска и куп други държави да се редят за третото място. Много злато, радост и усмивки съпътстваха края на първия състезателен ден.

Златни медали завоюваха Даниел Ладжев, Кирил Механджийски, Борислава Борисова, Георги Тасков, Христо Богданов, Илина Иванова, Християн Георгиев. Сребро спечели Константин Иванов, а с бронзови отличия се окичиха Теодор Здравков, Мартин Йорданов, Мариела Миланова, Деян Божков и Емил Моллов.

Снимка 386322
Олимпийското таекуондо взе участи в "Европейската нощ на учените"

Олимпийското таекуондо взе участи в "Европейската нощ на учените"

Инициативата на Европейската комисия има за цел да представи постиженията на спорта и ролята на спортната наука пред широката общественост