Само след два дни София ще стане столица на най-добрите таекуондисти от цяла Европа. България ще бъде домакин на Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени.

Над 700 състезатели ще премерят сили в битката за титлата европейски шампион. Първенството е под патронажа на еврокомисаря по спорта Мария Габриел, която лично ще открие надпреварата. Освен нея специални гости са министърът на спорта Красен Кралев, членът на МОК Мариус Вайзер, както и много други ръководители на световното и европейско таекуондо.

България ще бъде представена от 12 състезатели при мъжете и жените, сред които и играещият старши треньор Фарзад Золхадри.

Ето и целия отбор на България:

Мъже:

кат.54кг. - Любомир Богданов

кат.-58кг. -Даниел Ладжев

кат.63кг. - Божидар Аврамов

кат.68кг. - Владимир Далаклиев

кат.74кг. - Фарзад Золхадри

кат.89кг.- Теодор Здравков

кат.+87кг - Кристиан Златев

Жени:

кат.46кг. - Габриела Кацарова

кат.49кг. - Николет Костова

кат.53кг. - Илина Иванова

кат.62кг. - Калина Петрова

кат.67кг. - Емилия Тасева

Европейското първенство по олимпийско таекуондо за мъже и жени ще се проведе в хотел Милениум в София. Любителите на таекуондо ще могат да наблюдават на живо всеки ден полуфиналите и финалите, които ще бъдат излъчени в ефира на "Нова спорт". Освен това всеки ден има подсигурен стрийм от европейското, а линкове ще бъдат пускани във фейсбук страницата на Българската федерация по таекуондо.

Ясен е съставът на България за Европейското по таекуондо в София

Ясен е съставът на България за Европейското по таекуондо в София

Надпреварата ще се проведе в столицата ни