12 състезатели предвождани от треньорите Бисер Христов и Румен Димитров ще защитават България на започващото от 21 до 24 април Световно първенство по Пумсе. То ще се проведе в Гоянг, Корея, а участието стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на родните шефове.

Председателят на БФТ Слави Бинев също отпътува с целия отбор, а освен подкрепа на тима ни, там той ще проведе редица срещи на високо равнище във връзка с историческите български домакинства през август на две Световни първенства.

Заместник председателят Георги Папазки ще се присъедини директно за откриването на първенството, след което и той ще има важни срещи съвместно със Слави Бинев. Само след седмица разширения национален отбор по таекуондо на България ще вземе участие на силния международен турнир Sweden Open.

Така в разстояние на две седмици българските таекуондисти ще вземат участие на турнири на два континента, което показва какви са целите и амбициите на ръководителите на БФТ.

Ето и целия състав на България за Световното в Гоянг:

Треньори Бисер Христов и Румен Димитров

състезатели:

Никол Христова, Ния Цанкова, Веселин Боянов, Ася Бисерова, Симеон Попов, Теодор Пенчев, Виктория Векова, Петър Угрински, Боян Русев, Пресиана Сарбинова

Джудистите на ЦСКА се окичиха с медали във всички възрасти, "армейците" са с най-много отличия в България

Джудистите на ЦСКА се окичиха с медали във всички възрасти, "армейците" са с най-много отличия в България

Отборните шампионати ще са есента