Мария Оряшкова получи едва сега наградата си за Спортист №1 на месец ноември, през който завоюва безпрецедентна пета световна титла в самбото. През миналата година тя грабна и злато на Европейките игри в Минск.

"Щастлива съм от наградата, това е признание за мен и доста добър старт на новата година. Вече мина едно състезание в Турция. Това беше силен турнир, в който участва целият национален отбор жени и мъже. За щастие, стигнах до третото място. Не се задоволявам, но го оценявам. Трудът ми се отплаща", заяви Спортист №9 на България за 2019 година.

Оряшкова: Зад всеки отделен медал стои голям екип от професионалисти

Оряшкова: Зад всеки отделен медал стои голям екип от професионалисти

"Треньорите ни заслужават суперлативите"

"Другата седмица започва Републиканското по борба, след още 10 дни е Европейското първенство. После наред е турнирът "Дан Колов - Никола Петрова" и ако спечелим правото, да отидем на квалификациите (за Олимпийските игри; б.р.). Там конкуренцията е страшна, защото световни и олимпийски шампиони останаха без квоти (от последното световно; б.р.)", допълни 32-годишната състезателка.

"Мечтата ми е не само да участвам на Олимпийски игри, а да спечеля и медал. Златото най ми харесва, най-благородния метал. При нас не е като в леката атлетика или в плуването, където знаеш колко горе-долу тичаш или плуваш. При единоборствата един момент, една секунда невнимание може да ти коства абсолютно всичко. За да станеш олимпийски шампион, трябва да имаш и късмет, да ти е ден и да уловиш шанса си", завърши Мария Оряшкова.

Национална асоциация на бойните спортове с пресконференция в утрешния ден

Национална асоциация на бойните спортове с пресконференция в утрешния ден

Вижте кои ще бъдат участниците в срещата с медиите