Йосиф Панов - Пепелянката разкри как публиката го е вдигнала в най-важните моменти от неговия мач срещу Санди Месауд.

Двамата се биха в основния двубой на Max Fight 56 пред погледа на Конър Макгрегър в Арена София. Българинът спечели със съдийско решение и завоюва титлата на Универсалната боксова организация в полусредна категория.

Йосиф Панов: Получих обаждане от екипа на Еди Хърн, отказах да участвам на галата "Джошуа - Пулев"

Йосиф Панов: Получих обаждане от екипа на Еди Хърн, отказах да участвам на галата "Джошуа - Пулев"

"Шест дни са адски малко за подготовка"

"Публиката ме вдигна, защото 10-ият и 11-ият рунд бяха по-критични - разказа Йосиф Панов пред сайта jungle.bg - Моят треньор Александър Владимиров ми се скара да се раздам докрай, защото това е най-важният ми мач."

Плевенчанинът успя да гледа срещата на повторение и си е направил равносметка.

"Очарован съм от играта ми. Взех 7-8 рунда. Имаше и доста равностойни части. Съперникът беше неудобен и нестандартен. Бях учуден как вдигаше темпото след деветия рунд. Беше като Тайсън Фюри, с 6-7 см разлика над мен - добави Йосиф Панов. - Не разбрах, когато му избих гумата и затова не продължих с атаките. Беше много шумно. Всички викаха и не чувах нищо. Докато тръгна, реферът беше спрял мача."

Панов призна, че напрежението от толкова отговорния мач е оказало влияние.

"Не показах пълния потенциал, но за щастие нямам никакви физически проблеми. Леко са ми подути очите, което е нормално. Ще отида да си проверя носа, защото може да съм спукал капиляр, след като ми вкара тежък ъперкът - допълни плевенчанинът. - Специални благодарности на моя мениджър Васко Алексеев, на Max Fight и на Любен Джубрилов, защото без тях този мач нямаше да се случи."

В петък шампионът отпразнува подобаващо титлата. Той се прибра в своето родно село Буковлък, където на входа са го чакали 20 автомобила и лимузина.

"Чакаха ме към 500 човека, които скандираха името. Тогава усетих, че нещо се е променило - сподели Пепелянката. - Отидохме в центъра на Плевен и празнувахме в един хубав ресторант."

Панов ще си даде по-дълга почивка преди следващото изпитание.

"Ще изчакаме в понеделник да видим на кое място ще съм в ранглистата на boxrec - каза още българският боксьор. - Искам да възстановя хубаво. Следващият ми мач ще е догодина. Ще търся развитие за по-добри титли, но няма да прибързвам. Важното е да имам време за подготовка. Многократно са ми предлагали да се бия само със седмица-две предизвестие."